Ačkoliv to tak ještě nevypadá, zima pomalu končí a jaro je za humny. A protože můj byt bohužel není nafukovací, některé vůně musí pryč, aby se udělalo místo na nové. Tentokrát přišla řada na zimní vůně. Pokud patříte mezi paliče, kteří rádi pálí vosky i mimosezónně, nebo se prostě jen chcete předzásobit, máte ještě šanci do posledního zimního dne – 19. března. Pak tyto vosky zmizí z e-shopu a v nabídce se objeví zase až příští zimu. Pozor, nemusí to být nutně všechny, na podzim budu rozhodovat, které do obchodu vrátím podle toho, jak u vás byly jednotlivé vůně oblíbené. O které vůně že se jedná?

Vonné vosky od Marty: Zimní procházka

Zimní procházka

Zima, zima tu je. Snížek poletuje. Vy ale můžete zůstat v teple domova a provonět si dům nebo byt touhle svěží zimní pohádkou. Vločka je velká, takže vám stačí ulomit malý kousek a zbytek schovat na příště! Váha jedné vločky je 48-55 g. Na výběr máte ještě velké srdce.

Borový les

Při vůni těchto vloček se vám zasteskne po zimní procházce borovým lesem. Vločka je velká, takže vám stačí ulomit malý kousek a zbytek schovat na příště! Váha jedné vločky je 48-55 g. Máte na výběr ještě jednu variantu – 3 květiny o váze přibližně 20 g.

Vonné vosky od Marty: Banánový chlebíček

Vonné vosky od Marty: Deštivé dny

Smrk a máta

Vychutnej si kouzlo Vánoc plnými doušky! Toto borové aroma otevírá podmanivou směs eukalyptu, jalovce a nádechu máty. To vše spočívá na svěžím zeleném srdci smrku, borovicových šišek a jedle, zatímco vůni uzavírají hřejivé santalové dřevo, pryskyřice a dřevnaté podtóny.

Ladovská zima

Krásně zimní a lehce parfémová. Svěží s nádechem vody. Taková je má Ladovská zima. Základ tvoří cedrové dřevo, jantar a bílé pižmo. Střed jasmín, iris a pačuli. Horní tóny patří bergamotu, jablku a cesmíně. Vybrat si můžete buď Lámanky o přibližné váze 22-25 g, nebo malé květy o váze 20 g.

Vonné vosky od Marty: Dýně, co má říz

Vonné vosky od Marty: Dýňové Latte

Fík a pámelník

Slavnostní ovocné akordy otevírají sukulentovými odstíny fíku. Srdcem vůně je podmanivé splynutí vřesny a pámelníku, oživené nádechem pepře. To vše v láskyplném objetí cedarového dřeva, malin a sultánek.

Zimní vosky můžete nakupovat ještě do 19. března. Pak až zase v zimě!

Mrazivé ráno

Vánoce se kvapem blíží. A stejně tak mrazivá rána. Co si je trochu zpříjemnit touto kořeněnou vůní, ve které se mísí vrchní tóny jablek se skořicí, hřebíčkem, jemnou vanilkou a dřevinami? V balení najdete 1 vonný vosk o přibližné váze 15 g.

Vonné vosky od Marty: Dýňovo-pekanové vafle

Vonné vosky od Marty: Dýňový koláč

Pod jmelím

Silná máta udává melodii této směsi, která exploduje v ovocný kompot tmavých lesních bobulí a jablek. Sukulentové zelené listy a jmelí zjemňují přírodní cukry a směřují je do něžného objetí dřevitého pižma.

Zasněžená krajina

Chladná povzbuzující, tato vůně zachycuje křehkost sněhem pokryté scenérie. Svěžest eukalyptu, máty a čerstvého pomeranče je posílena chladnými vzdušnými tóny. To vše dosahuje osvěžujícího a lahodného kětinového srdce lilie, hyacintu, orchideje a růže, zatímco přepychové tóny cedarového dřeva, jantaru a nádech pižma vůni uzavírají.

Vonné vosky od Marty: Javorovo-pekanové pokušení

Vonné vosky od Marty: Listopad

Sněhulky

Tato vůně mi připomíná dětství. A nemůžu se rozhodnout, jestli mi víc připomíná zubní pastu Perličku, nebo takové ty měkké větrové bonbóny s jahodovou příchutí. Každopádně je to vůně sladká a zároveň tak krásně svěží a zimní. Vybrat si můžete buď Lámanky o přibližné váze 22-25 g, nebo malé květy o váze 20 g.

Zimní bobule

Nejspíš uhodnete, jak tento vánočně laděný vonný vosk bude vonět. Směs bobulovitého ovoce spolu s kořením vytváří neodolatelnou kombinaci, která doma na Vánoce rozhodně nesmí chybět. V balení najdete 2 vonné vosky o přibližné váze 20 g.

Vonné vosky od Marty: Mrkvový dort

Už máte některé z těchto vosků doma a dělají vám radost? Jaká je vaše oblíbená zimní vůně? Dejte mi vědět v komentářích nebo je ohodnoťte. Aby se vám nestalo, že už příští zimu nebudou! Stejně tak mi můžete dát vědět, jaké vůně byste tu chtěli příští zimu mít, přijímám návrhy. 🙂